KIRÁNDULÁS A BALATON KÖRÜL

Egész napos - kötetlen, ráérős, nézelődős, beszélgetős - minibusz kirándulás a Balaton körül. A legszebb helyek felkeresése a Balatonnál. Nem szorít az idő, nem kell másokhoz alkalmazkodni, ott állunk meg ahol szeretnének.

Szeretné jobban megismerni a Balatont? Egész napos minibusz kirándulást ajánlunk! A 10 legszebb hely felkeresése idegenvezetéssel a Balatonnál. Kirándulás minibusszal - Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony, Szigliget, Keszthely, Hévíz, Fonyód, Balatonboglár, Zamárdi.


- Taxi, minibusz Siófok - Üdvözöljük a Balatonnál Siófokon!- Nekünk balatoniaknak érdekünk, hogy Önök jól érezzék magukat nálunk Siófokon a Balatonnál. Ha nem csak a fürdőzés és a buli kedvéért töltik pihenésüket a Balatonnál, hanem kíváncsiak a természeti és kulturális értékekre is, akkor ne habozzanak! Az Önök szolgáltatója egy siófoki taxis vállalkozó, akinek szívügye a Balaton. Szívesen bemutatom Önöknek is egy egész napos - kötetlen, ráérős, nézelődős, beszélgetős - minibuszos kirándulás keretében. Az útvonal: Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony, Szigliget, Keszthely, Hévíz, Fonyód, Balatonboglár, Zamárdi. Nem szorít az idő, nem kell másokhoz alkalmazkodniuk, ott állunk meg ahol szeretnének. Helyismeretemnek köszönhetően olyan gyönyörű helyeket is felkereshetnek, amelyeket egyedül nem biztos, hogy megtalálnának. Szánjanak rá egy napot - úgy 8-10 órát - és nem bánják meg! Képeket a kirándulásról a galériában találhatnak.

SIÓFOK A BALATON FŐVÁROSA ->

* - Siófok - A települést már a legelső magyar nyelvű írásos emlékünkben - a Tihanyi Alapító Levélben (1055) is említik. Siófok, a Balaton déli partjának fővárosa híres strandjaival. Az Aranyparton és Ezüstparton minden szükséges dolog megtalálható, ami a fürdőzést élménnyé varázsolja. A két ismert partot a siófoki kikötő választja ketté, ahol menetrendi hajók, kiránduló hajók, disco hajók és vitorlások várják a víz szerelmeseit. A siófoki hajóállomástól jobbra kezdődik a parti sétány - a csodálatos Rózsakert - majd tovább a pulzáló Siófok Plázs, az éjszakai élet központja. A város legismertebb szimbóluma a Főtéren közepén magasodó Víztorony. Az egyik legnagyobb élmény, hogy italunkat kortyolgatva a lassan körbe forgó kávézóból a csodálatos balatoni körpanorámában gyönyörködhetünk. A közelében található Kálmán Imre Múzeum őrzi a világhírű oprettszerző szellemét. Az Ásvány Múzeumban a Kárpát-medence ásványait tekinthetik meg az érdeklődők.Városunkról bővebben ajánlataink közt találnak - reméljük hasznos - információkat.

BALATONFÜRED RIVIÉRA ->

- Balatonfüred - az északi part keleti felének legjelentősebb városa, és az egész Balaton egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Kisváros, állandóan csak 14.500 lakosa van, de olyan aktív turizmust bonyolít, hogy a település a százezres nagyvárosok életét éli. Ha valaki Balatonfüredre látogat, még a lélegzete is eláll, amikor rácsodálkozik a reformkori városrész gyönyörű műemlék épületeire, a márványborítású parti sétányra, melyek platánjai alatt annyi magyar és külföldi híresség sétált már. A balatoni nyár turistáinak elsősorban ez jelenti Füredet: a fürdőváros és a sétány. A városvezetés jó ízléssel újította meg a közterületeket. Felújították a Vaszary Villát, ahol európai szintű kiállításoknak helyet adó galéria és képtár létesült. Megnyitották a Jókai Mór emlékházat, és a Városi Múzeumot. A balatoni vitorlázás első klubházának emeletén megnyílt a Vitorláscentrum, ahol vitorlástörténeti kiállítás látható. Megújult a Gyógy Tér, és a Vitorlás tér környéke. Mivel a Füredi Savanyúvíz mint gyógyvíz, gyógyforrás volt ismert, így ennek köszönhetően Balatonfüred Magyarország első gyógyhelyének lett nyilvánítva 1971-ben. 1987 óta - szénsav tartalmú forrásainak és mediterránhoz hasonló klímájának köszönhetően - a Bor és Szőlő Nemzetközi Városa.

TIHANY A TÖRTÉNELEM ->

- Tihany - egy község az azonos nevű félszigeten a Balaton északi-partján. A vidék igen gazdag történelmi emlékekben és természeti kincsekben egyaránt. A félsziget legismertebb nevezetessége az 1055-ben alapított barokk stílusú Tihanyi Apátság, melynek kettős tornyai messziről vonzzák a tekintetet. A Tihanyi-félsziget mélyen benyúlik a Balatonba, és egy keleti és nyugati.medencére osztja azt. A két part között itt van a legkisebb távolság (1.382 m). Az évmilliókkal korábbi vulkáni tevékenységnek következtében két kráter tó alakult ki a félszigeten: a Belső-tó és a Külső-tó, melyek 116 m tenger szint feletti magasságban találhatóak - 11,5 m-rel a Balaton átlagos 104,5 m-es magasságához képest. A kolostort I. András királyunk alapította 1055-ben, melynek alapító okirata a legrégebbi írásos emléke Magyarországnak. A Bencés-Apátsági Múzeum a templom egyidőben épült rendházzal képez épület együttest. Utolsó királyunk Karl Habsburg IV (IV. Károly) és felesége Zita királynő 1921. Október 26-31. között utolsó magyarországi napjaikat a rendházban töltötték, mielőtt Madeira szigetére száműzték őket.

BADACSONY ÉS A BOR ->

- Badacsony- A Badacsony hegy közvetlen a Balaton partján magasodik, lankás lejtőin szőlőkkel, feljebb pedig a jellegzetes bazalt orgonasípokkal csalogatja a kirándulókat. A Badacsonyi hegy a Tapolcai-medence tanúhegyei közül a legmagasabb, legszélesebb vulkanikus kúp. 11 km-es kerületével és 437,4 m-es magasságával méltósággal emelkedik a Balaton öble fölé. Ha Badacsony, akkor elsősorban a borozás jut eszünkbe: a vulkáni eredetű talaj és a jellemzően hosszú napos ősz, a páradús balatoni levegővel olyan zamatos borokat eredményez, amiért érdemes többször ellátogatni ebbe a régióba. A badacsonyi borokat az istenek nektárjának is hívják, nem véletlenül. Badacsonynak jellegzetes, csak itt termő szőlőfajtái is vannak, a kéknyelű vagy a rózsakő borok kötelezően megkóstolandó fajták. Jellemző még a vidékre a szürkebarát és olaszrizling, de muskotályt és chardonnay-t is termelnek. A helyiek azt vallják, hogy boraikban a vulkánok tüze ég tovább. A táj jellegzetes épülete a Szegedy Róza-ház, mely 1795-96-ban. Az épület irodalomtörténeti jelentőségét, Róza házassága adta Kisfaludy Sándorral. A Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza szerelme körül kialakult legendák egyike a Rózsakőhöz kapcsolódik, miszerint „Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.

SZIGLIGET 750 ÉV TÖRTÉNELEM ->

- Szigliget - a Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely közötti félszigeten helyezkedik el. A nagyjából 1000 fő lakosú település csendes, nyugodt fekvésű, igazi kis falu. Szigliget legfőbb jellegzetessége a település fölé emelkedő várhegy (243 m) és a 750 éves Szigligeti-vár. Régészeti leletek szerint Szigliget már a kőkorszakban és a bronzkorban is lakott volt. Szigliget jellegzetes településképpel rendelkezik, ahol az épületek sorban egymás fölé épültek a várhegy oldalában. A félszigeten, ahol elhelyezkedik, valamint körülötte vulkanikus dombok sokasága foglal helyet. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait. A település sokáig sziget volt, csónakkal és hajóval lehetett csak megközelíteni. A 19. században került sor a Közép-Dunántúl vízszabályozására, ezen belül a Balaton lecsapolására. Ennek következtében Szigliget északnyugati részeiről eltűnt a víz, szigetből félszigetté vált. A település neve a Sziget-ligetből rövidült le. Szigliget a mai napig megőrizte jellegzetes településszerkezetét. Az Ófalu egész belső területe védett. A központban található Esterházy kastélyt mindenképp érdemes meglátogatni, aminek kertje gyönyörű arborétum, valamint az Írók Alkotóháza is ebben kapott helyet.

KESZTHELY FESTETICS KASTÉLY ->

- Keszthely a Balaton egyik legismertebb - 20.000 lakosú - települése gyönyörű fekvését egyrészt a Balatonnak, másrészt a Keszthelyi-hegységnek köszönheti. A Keszthelyi Festetics-kastély Magyarország harmadik legnagyobb, egyben leglátogatottabb kastélya. A kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építését még 1745-ben kezdte a Festetics család keszthelyi ágának alapítója Festetics Kristóf. Mai formáját a többszöri átalakítás és bővítés után nyerte el. A kastély 200 éven keresztül a Festetics család tulajdonában állt. A kastély U alakú, egyemeletes épülete 101 helyiségből áll. A kastély parkja ma már természetvédelmi terület. Itt található a pálmaház és az egykor kocsiház, amely napjainkban a hintókiállításnak ad helyet. A Festetics család 1944-ig élt a kastélyban, jelenleg a a Helikon Kastélymúzeum kiállításainak ad otthont.

HÉVÍZ TERMÁL TÓ ÉS FÜRDŐ ->

A - Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kalcium, magnézium, hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. A sétány a Tófürdő körüli park része. A sétáló utca végén álló fedett fürdő épületétől induló dr. Schulhof Vilmos sétány a tófürdő főbejáratához vezet. A platán fákkal beárnyékolt, padokkal szegélyezett sétány egyik oldalán a Hévízi-tó, másik oldalán a Szent András Reumakórház történelmi épületei tárulnak elénk. Az itt látható épületek az 1870-es években épültek, majd az 1900-as évek elején alakították át őket a ma is látható kétszintes házakká. Az idegenforgalom a 70-es években olyan mértékben megnövekedett (immár a nyugati vendégeknek is köszönhetően), hogy további minőségi szállodák építése, és a Tófürdő épületek újjáépítése is szükségessé vált. A korábbi kupolás épületeket 1977-től folyamatosan vörösfenyő borítású, tornyos épületek váltották fel. A teljes felújítás 1985-re fejeződött be, de a vendégek nem sokáig élvezhették az új létesítményt, hiszen az egy tűzvész következtében 1986. március 3-án teljesen megsemmisült. Az új épületek végül 1989-ben készültek el. A víz hőmérséklete nyaranta 33-36 °C, télen 23-25 °C.

FONYÓD AZ ÜDÜLŐHELY ->

- Fonyód - Lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé Fonyód több pontján is. A Várhegy (233 m) és a Sipos-hegy (207 m) szigetként emelkedik ki, kilátótornyaikból párját ritkító a panoráma: belátható a Balaton, és jól kirajzolódnak az északi part csodás tanúhegyei. A világ egyik legszebb helyét nem véletlenül fedezték fel politikusok és művészek az 1890-es években. Fonyódhoz tartozik Bélatelep és a Fonyódliget is, utóbbi területén található a másfél kilométer hosszan elnyúló Erzsébet-tábor, ahol egyszerre többszáz gyermek nyaral minden évben. Fonyódon található a Balaton egyik legforgalmasabb kikötője a Balaton leghosszabb mólójával (464 méter), a legendás Emberpár szoborral, valamint egy emlékoszloppal, melyet a Balatont, 1911-ben elsőként átrepülő Lányi Antalnak állítottak. Somogyország kincse a Bélatelepi villasor, mely a múlt századba röpíti az arra járót. A villatelep 1894-ben épült ki és leginkább a budapesti nagypolgárság, gyáriparosok, orvosok, ügyvédek nyaralói álltak itt. A Fonyódi múzeumnak ad otthont az egykori Velics-villa, ahol Szinyei Merse Pál 1916-ban és 1917-ben kilenc képet festett a Balatonról és Fonyódról. A múzeumban egyébként a Balaton állat- és növényvilágát, a tó kultúrtörténetét és a város helytörténetét ismerheti meg a látogató.

BALATONBOGLÁR BOR ÉS SZŐLŐ ->

- Balatonboglár minden arcát érdemes megismerni. A zamatos borok, a Balaton varázslatos tája, a történelmi emlékek, a Kalandpark, a Gömbkilátó, a Boglári Buborék Élménystrand, a Szent Erzsébet Emlékpark a kápolnákkal és a sokszínű rendezvények számos lehetőséget kínálnak az itt élőknek és a vendégeknek. Balatonboglár 1987 óta a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa, a borturizmus egyik fellegvára. Boraik és pezsgőik nemzetközi ismertséget szereztek, amelyre büszkék a város lakói. Több mint 40 éve Augusztus 20-án megrendezik a déli Balaton-part egyik legnagyobb nyári eseményét, a Balatonboglári Szüreti Fesztivált. A város partjainál ér célba a Révfülöp és Balatonboglár között kijelölt 5,2 kilométeres Balaton-átúszás, melyen minden évben több ezer ember vesz részt. A Gömbkilátó a város egyik jelképe és a 165 méter magas Várdomb tetején található. Páratlan a kilátás, a különös gömb esténként gyönyörűen ki van világítva. Mellette hangulatos erdősáv és a piknikezésre csábító füves terület van, ahol Kalandpark és Bobpálya is működik. A Balaton Csavargőzös Műemlékhajó egy különleges múzeum, ami a szárazföldön állva várja a látogatókat. A Balaton legöregebb, még egyben lévő hajóját 1873-ben tették vízre. A csavargőzös gyomrában ma egy többfunkciós tér üzemel, amely helyet ad egy hajózástörténeti tárlatnak, valamint több tematikus kiállításnak.

ZAMÁRDI BALATON SOUND FESTIVAL ->

- Zamardi - 2008 óta város és a régió legdinamikusabban fejlődő települése, amely a 2007 óta minden éveben megrendezett Balaton Sound Fesztivállal feliratkozott Európa turisztikai térképére. 3 km hosszú füves szabadstrandján csodálatos panoráma nyílik Tihanyra. A településről kirándulóút vezet a Kőhegy tetejére (219,8 m), a kilátóhoz. Csodálatos panoráma tárul innen a látogató elé: szinte az egész Balaton, Kenesétől Tihanyon át Badacsony bazaltkoporsójáig. Zamárdi központjától csak tíz perc séta. A város egyik nevezetessége a Szamárkő, amely a város nyugati végén, a Kiserdő szélén található, kedvelt kiránduló- és piknikhely. Több legenda is kapcsolódik hozzá, az egyik szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton, s itt látható a kövön Jézus lábának és a szamár patájának nyoma. Más legendák pedig arról szólnak, hogy a követ a tihanyi tűzhányó vetette mostani helyére, vagy éppen a vízözön hagyta ott. Kiemelkedő jelentőséggel bír a Zamárdiban feltárt és feltárás alatt álló avar kori temető, amely a Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű és leggazdagabb leletanyagú avar kori lelőhelye. Néhány perces sétára van a kikötőtől a Balaton Szíve-emlékmű. A helyi hagyomány szerint minden nyáron összeállnak a fürdőzők és a strand sekély vizébe begyalogolva a több ezer ember egy óriási szívet alkotva fogja egymás kezét a Balatonban állva. Zamárdiban rengeteg lehetőség adódik az aktív kikapcsolódásra: lehet szörfözni, strandröplabdázni, teniszezni, focizni, gokartozni, minigolfozni, kerékpározni, lovagolni, e-rollert vagy épp segwayt bérelni. Van egy nagy kalandpark és kijelölt utakon lehet túrázni. A mozgalmas Balaton-parti üdülőterület mellett Zamárdi dombokra épült ősi része csendesebb, falusias jellegű, amely mögött megtalálhatjuk a jó bort adó szőlőhegyeket és túrázásra csábító erdőket is.

- Kedves Leendő Utasaim!- A Balaton és környéke sokak számára még számtalan felfedezésre váró titkot tartogat, az utazás során ebből kaphatnak ízelítőt. Személyszállító vállalkozó vagyok, sokáig a Siófoki TDM elnökségében is szerepet vállaltam (Pro Turismo díjas taxi sofőr vagyok). Szívügyem a Balaton és Siófok. Utakat nem szervezek, kizárólag egy társasághoz tartozó utasaim vannak, a tevékenységi engedélyem erre szól. Szerény tudásom birtokában remélem sok érdekes információval érdekességgel tudnék szolgálni! A program rugalmasan alakítható, teljesen egyéni igények alapján belefér bármi ami az útvonalon található. A szállítás és parkolás költsége benne van az árban. Ezen kívül az étkezések és esetleges belépők a megrendelőt terhelik.

Bízom benne, hogy ajánlatom elnyeri tetszésüket!

Bokros Emil személyszállító
Elérhetőség: +36302376000 - magyarul, angolul, németül

Egész napos Balaton körutazásMinibusz max. 8 főIdő / táv
Siófok - Balaton - Siófok160.000,- Ft / minibusz8 óra / 230 km
Balaton körutazás saját vendégeinknekMinibusz max. 8 főIdő / táv
Siófok - Balaton - Siófok120.000,- Ft / minibusz8 óra / 230 km

Utasvélemények

Maria Maglasang - Indonesia

I always wanted to visit these cities (Bratislava, Vienna, Budapest). I'm so happy, I found this site! Easy to book, enough details and information, so I didn't have to worry about anything. Thanks for the trip! I miss these places already! Best wishes: Maria from Indonesia

2018-03-19

Nancy Morton - USA

I got a European trip as a graduation gift from my mom. Due to some errors, we missed the train from Vienna to Budapest. Luckily, we found this site and it was really life-saving! After hours of worrying, we met a kind and helpful driver and it was a relief! It was a good idea, to use a professional service instead of getting lost in a foreign-language country even more. It was an enjoyable ride and we also got useful tips for sights, museums and restaurants. Thank you very much Emil!
Nancy Morton - USA California

2018-03-19

Marek Jablonsky - Poland

Hi! We were travelling with the kids from Vienna to Budapest with the option of travelling through the Danube Bend. So rich history and amazing view! Our guide and driver was so easy-going, helpful and intelligent. The kids enjoyed the time so much and learnt more, than in a history lesson! We would like to thank you for the ride. It was an awesome day, you made our trip so interesting! Thank You Emil! Regards: Marek Jablonsky - Poland

2018-03-19

Tommy Lim

"We had booked for us 3 Emil as a private driver from Vienna to Budapest in Sept. 2017 via his homepage viennabudapest.hu. It was easy to find all the informations on the site. His offer was promt and detailed, he answered for all our questions previously in his transfer confirmation. The pick up was in the exact time, the car is a luxury Mercedes E class estate car, enough luggage-rack for our 4 suitcases and hand bags. He offered us not a simple direct transport to Budapest but a scenic tour via Bratislava, which is the capital city of Slovakia. It was amazing!!! Highly recommended! Thank you Emil!"

2018-03-10

Daniel Sikorsky

It was an excellent ride and excellent car excellent driver.
Five stars!
Thanks Emil

2018-01-10

Dieter und Elke Schröder

Wir möchten uns für die pünktliche Abholung aus Pari bedanken.Wir
können Sie nur weiter empfehlen.
Grüße aus Schleswig Holstein!

Dieter und Elke Schröder

2017-07-06

Robert Venczel - USA Florida

Nálunk Amerikában teljesen más kép él a taxisokról. Nemrég meglátogattam az őseim földjét családommal. Sajnos a gyerekeim nem jól beszélik a Magyar nyelvet. Az interneten találták - szerencséjükre - a mi kedvenc magyar sofőrünket, aki nem csak, hogy kiválóan beszél angolul, de hihetetlen lexikális tudással rendelkezik. Innentől kezdve felébredt a kíváncsiságuk az Óhaza történelme és kultúrája iránt. Emil minden tiszteletet és elismerést megérdemel.
Köszönjük Emil! (Újra jövünk)

2016-03-04

Nyilvántartási szám: 25697297
Adószám: 51336985-1-34

Copyright: siofoktaxi.hu © 2009 - 2024

Bokros Emil

SIÓFOK TAXI ÉS MINIBUSZ, REPÜLŐTÉRI TRANSZFER
Bokros Emil EV.
Cím: 8600 Siófok Rigó utca 12.
Telefon: +36309366966 Angolul, Németül, Magyarul
E-Mail: siotaxi@siotaxi.hu